WOZ bezwaar Malden

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Malden? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Heumen beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Malden 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel bekijk je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Malden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€304.000
OZB-tarief woningen0,1594%
Gemiddeld betaalde OZB€484
Rioolheffing€160
Afvalstoffenheffing€217
Totale woonlasten€860
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Malden.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Heumen. De WOZ-waarde bedraagt op €248.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €248.000 x 0,1594% = €395.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Malden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Malden nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Malden. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€304.0008,6%
2019€280.0004,1%
2018€269.0003,1%
2017€261.0000,8%
2016€259.000-1,9%
2015€264.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Heumen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-malden-6581

Woningtaxatie in Malden

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Malden zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Malden ligt om en nabij de €200. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Malden die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Kekerdom, Leuth, Erlecom, Ooij en Persingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: ligging, bouwjaar, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Malden. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1594% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Malden. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €484.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand op basis van openbare data. Hiervoor gebruiken ze feiten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.heumen.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Malden?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Malden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie