WOZ bezwaar s-Heerenberg

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in s-Heerenberg? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Montferland komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde s-Heerenberg 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel vind je een indicatie van de recente woonlasten in s-Heerenberg op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,1411%
Gemiddeld betaalde OZB€309
Rioolheffing€311
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€868
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in s-Heerenberg.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Montferland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €281.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €281.000 x 0,1411% = €396.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in s-Heerenberg? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in s-Heerenberg ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket s-Heerenberg. Doorgaans is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0003,5%
2018€202.0003,1%
2017€196.0000,5%
2016€195.000-1,5%
2015€198.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Montferland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-s-heerenberg-7041

Woningtaxatie in s-Heerenberg

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ s-Heerenberg kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in s-Heerenberg ligt zo rond de €195. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in s-Heerenberg die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Stokkum, Zeddam, Loerbeek, Kilder en Wehl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in s-Heerenberg. In die rapportage tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1411% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Heerenberg. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €309.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand aan de hand van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op onderwerpen als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.montferland.info). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Heerenberg?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Heerenberg maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie