WOZ bezwaar Oudehorne

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Oudehorne? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Heerenveen begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oudehorne 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Oudehorne (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1328%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€831
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oudehorne.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Heerenveen. De WOZ-waarde bedraagt op €256.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €256.000 x 0,1328% = €340.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Oudehorne? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Oudehorne nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oudehorne. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.0005,0%
2018€200.0006,4%
2017€188.0002,7%
2016€183.0003,4%
2015€177.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heerenveen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oudehorne-8414

Woningtaxatie in Oudehorne

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Oudehorne kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Oudehorne ligt zo rond de €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Oudehorne die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik, Lippenhuizen en Terwispel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, type woning, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Oudehorne. In dit document bekijk je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1328% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudehorne. Een gemiddelde woning betaalt €302.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar kenmerken zoals: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.heerenveen.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudehorne?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudehorne zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie