WOZ bezwaar Limbricht

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Limbricht? Op dit portaal vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Sittard-Geleen raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Limbricht 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder verschaffen we een samenvatting van de huidige woonlasten in Limbricht van een meerpersoonshuishouden. Tevens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€191.000
OZB-tarief woningen0,1966%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€290
Totale woonlasten€850
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Limbricht.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Sittard-Geleen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €244.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €244.000 x 0,1966% = €480.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Limbricht? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Limbricht aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Limbricht. Vermoedelijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€191.0008,5%
2019€176.0006,0%
2018€166.0004,4%
2017€159.0000,6%
2016€158.0002,6%
2015€154.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Sittard-Geleen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-limbricht-6141

Woningtaxatie in Limbricht

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Limbricht kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Limbricht ligt om en nabij de €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Limbricht die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Sittard, Urmond, Grevenbicht, Obbicht en Papenhoven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Limbricht. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1966% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Limbricht. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. openbare data. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Limbricht?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Limbricht zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie