WOZ bezwaar Zeddam

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zeddam? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Montferland maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Zeddam 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Zeddam (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,1411%
Gemiddeld betaalde OZB€309
Rioolheffing€311
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€868
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zeddam.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Montferland. De WOZ-waarde bedraagt op €279.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €279.000 x 0,1411% = €394.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Zeddam? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Zeddam werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Zeddam. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0003,5%
2018€202.0003,1%
2017€196.0000,5%
2016€195.000-1,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Montferland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-zeddam-7038

Woningtaxatie in Zeddam

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Zeddam kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zeddam bedraagt circa €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Zeddam die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Loerbeek, Kilder, Wehl, Halle en Zelhem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, type woning, ligging, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Zeddam. In deze aanslag check je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1411% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zeddam. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €309.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van openbare data. Men kijkt naar onderwerpen zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.montferland.info). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Zeddam?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Zeddam heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie