WOZ bezwaar Kantens

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Kantens? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Het Hogeland raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Kantens 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder tref je een overview van de hedendaagse woonlasten in Kantens op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,1714%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€259
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€829
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kantens.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Het Hogeland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €271.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €271.000 x 0,1714% = €464.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kantens? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Kantens ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Kantens. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze groter zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0006,1%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Het Hogeland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-kantens-9995

Woningtaxatie in Kantens

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kantens komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kantens ligt zo rond de €195. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Kantens die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge, Middelstum en Warffum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: type woning, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Kantens. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1714% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kantens. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: ligging, de inhoud van de woning, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.hethogeland.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kantens?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kantens kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie