WOZ bezwaar Loerbeek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Loerbeek? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Montferland maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Loerbeek 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst vind je een indicatie van de huidige woonlasten in Loerbeek (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast tref je ook handige informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,1411%
Gemiddeld betaalde OZB€309
Rioolheffing€311
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€868
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Loerbeek.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Montferland. De WOZ-waarde ligt op €278.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €278.000 x 0,1411% = €392.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Loerbeek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Loerbeek ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Loerbeek. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0003,5%
2018€202.0003,1%
2017€196.0000,5%
2016€195.000-1,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Montferland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-loerbeek-7036

Woningtaxatie in Loerbeek

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Loerbeek kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Loerbeek bedraagt circa €230. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Loerbeek die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kilder, Wehl, Halle, Zelhem en Gaanderen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren als: bijgebouwen, type woning, grootte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveauen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Loerbeek. In deze documenten check je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1411% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loerbeek. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €309.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand op basis van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken onderdelen zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.montferland.info). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Loerbeek?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Loerbeek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie