WOZ bezwaar Wijk aan Zee

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Wijk aan Zee? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Beverwijk komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Wijk aan Zee 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een overview van de huidige woonlasten in Wijk aan Zee (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1007%
Gemiddeld betaalde OZB€243
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€732
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wijk aan Zee.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Beverwijk. De WOZ-waarde bedraagt op €275.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €275.000 x 0,1007% = €277.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Wijk aan Zee? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Wijk aan Zee uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Wijk aan Zee. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.00012,6%
2019€215.00010,8%
2018€194.0006,0%
2017€183.0004,0%
2016€176.000-0,6%
2015€177.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beverwijk.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-wijk-aan-zee-1949

Woningtaxatie in Wijk aan Zee

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Wijk aan Zee zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Wijk aan Zee bedraagt circa €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Wijk aan Zee die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot en Limmen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken als: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Wijk aan Zee. In deze documenten vind je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1007% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wijk aan Zee. Een gemiddelde woning betaalt €243.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar factoren als: ligging, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.beverwijk.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Wijk aan Zee?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de referentie huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Wijk aan Zee kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie