WOZ bezwaar Feerwerd

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Feerwerd? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Westerkwartier begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Feerwerd 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder verstrekken we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Feerwerd (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-krediet.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1516%
Gemiddeld betaalde OZB€337
Rioolheffing€219
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€825
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Feerwerd.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Westerkwartier. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €272.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €272.000 x 0,1516% = €412.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Feerwerd? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Feerwerd ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Feerwerd. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0005,7%
2019€211.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Westerkwartier.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-feerwerd-9892

Woningtaxatie in Feerwerd

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Feerwerd komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Feerwerd bedraagt circa €250. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In deze tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Feerwerd die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ezinge, Saaksum, Lauwerzijl, Niehove en Oldehove.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: grootte, bouwjaar, type woning, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Feerwerd. In die rapportage tref je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1516% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Feerwerd. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €337.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar thema’s als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.westerkwartier.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Feerwerd?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Feerwerd zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie