WOZ bezwaar Blankenham

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Blankenham? Op deze pagina geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Steenwijkerland beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Blankenham 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bieden we een indicatie van de actuele woonlasten in Blankenham (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Blankenham.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Steenwijkerland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €291.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €291.000 x 0,0981% = €285.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Blankenham? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Blankenham uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Blankenham. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Steenwijkerland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-blankenham-8373

Woningtaxatie in Blankenham

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Blankenham komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Blankenham bedraagt circa €265. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Blankenham die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Scheerwolde, Wetering, Nederland, IJsselham en Blokzijl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten zoals: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, type woning, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Blankenham. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Blankenham. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €221.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald aan de hand van objectieve criteria. Men kijkt naar onderdelen zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Blankenham?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Blankenham kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie