WOZ bezwaar Bruchem

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Bruchem? Op deze website geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Zaltbommel raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Bruchem 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder verschaffen we een kostenraming van de huidige woonlasten in Bruchem (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook meer info vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bruchem.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €289.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €289.000 x 0,1109% = €321.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Bruchem? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Bruchem uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Bruchem. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer marktprijs

  Evalueer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Zaltbommel.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-bruchem-5314

Woningtaxatie in Bruchem

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Bruchem kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Bruchem ligt rond de €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Bruchem die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Nieuwaal, Gameren, Aalst, Poederoijen en Brakel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, grootte, bijgebouwen, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Bruchem. In deze aanslag vind je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bruchem. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €298.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. openbare data. Ze onderzoeken onderwerpen als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.zaltbommel.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bruchem?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Bruchem zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie