WOZ bezwaar Nieuwaal

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwaal? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zaltbommel maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Nieuwaal 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder verschaffen we duidelijke info over de actuele woonlasten in Nieuwaal (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwaal.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde bedraagt op €288.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €288.000 x 0,1109% = €319.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuwaal? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Nieuwaal werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Nieuwaal. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zaltbommel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuwaal-5313

Woningtaxatie in Nieuwaal

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuwaal kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuwaal komt gemiddeld uit rond de €220. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Nieuwaal die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Gameren, Aalst, Poederoijen, Brakel en Zuilichem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte, bouwjaar, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuwaal. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwaal. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €298.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. openbare data. De gemeente verwerkt aspecten zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.zaltbommel.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwaal?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwaal zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie