WOZ bezwaar Oudeschip

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oudeschip? Op deze website geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Het Hogeland begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Oudeschip 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel bekijk je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Oudeschip (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,1714%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€259
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€829
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oudeschip.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Het Hogeland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €261.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €261.000 x 0,1714% = €447.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Oudeschip? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oudeschip werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Oudeschip. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0006,1%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Het Hogeland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-oudeschip-9984

Woningtaxatie in Oudeschip

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Oudeschip kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Oudeschip is ongeveer €205. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Oudeschip die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen, Eemshaven en Hornhuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Oudeschip. In deze documenten staan een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1714% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudeschip. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €298.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.hethogeland.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudeschip?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudeschip kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie