WOZ bezwaar Huissen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Huissen? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Lingewaard komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Huissen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bieden we duidelijke info over de actuele woonlasten in Huissen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1674%
Gemiddeld betaalde OZB€458
Rioolheffing€232
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€916
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Huissen.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Lingewaard. De WOZ-waarde bedraagt op €240.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €240.000 x 0,1674% = €402.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Huissen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Huissen nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Huissen. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0007,5%
2018€240.0004,8%
2017€229.0003,2%
2016€222.000-0,9%
2015€224.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Lingewaard.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-huissen-6851

Woningtaxatie in Huissen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Huissen komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Huissen ligt rond de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Huissen die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals De Klomp, Ederveen, Lunteren, Wekerom en Harskamp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Huissen. In die rapportage staan de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1674% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Huissen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €458.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je bij de gemeente (www.lingewaard.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Huissen?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Huissen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie