WOZ bezwaar Prinsenbeek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Prinsenbeek? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Breda begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Prinsenbeek 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Prinsenbeek van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0778%
Gemiddeld betaalde OZB€229
Rioolheffing€221
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€764
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Prinsenbeek.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Breda. De WOZ-waarde bedraagt op €284.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €284.000 x 0,0778% = €221.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Prinsenbeek? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Prinsenbeek ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Prinsenbeek. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0009,3%
2019€270.0008,0%
2018€250.0006,4%
2017€235.0004,4%
2016€225.0000,0%
2015€225.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Breda.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-prinsenbeek-4841

Woningtaxatie in Prinsenbeek

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Prinsenbeek kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Prinsenbeek bedraagt circa €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in Prinsenbeek die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Willemstad, Oudemolen, Heijningen, Fijnaart en Klundert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Prinsenbeek. In dit document vind je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0778% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Prinsenbeek. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €229.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld op basis van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: ligging van het perceel, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.breda.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Prinsenbeek?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Prinsenbeek zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie