WOZ bezwaar Bleiswijk

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Bleiswijk? Op deze pagina geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Lansingerland maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Bleiswijk 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van de actuele woonlasten in Bleiswijk van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€348.000
OZB-tarief woningen0,1003%
Gemiddeld betaalde OZB€349
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€290
Totale woonlasten€889
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bleiswijk.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Lansingerland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €274.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €274.000 x 0,1003% = €275.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Bleiswijk? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Bleiswijk werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Bleiswijk. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€348.0009,4%
2019€318.00010,8%
2018€287.0005,1%
2017€273.0003,0%
2016€265.0003,5%
2015€256.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Lansingerland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bleiswijk-2665

Woningtaxatie in Bleiswijk

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Bleiswijk zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Bleiswijk bedraagt circa €265. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Bleiswijk die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker en Schipluiden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: oppervlakte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Bleiswijk. In deze aanslag check je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1003% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bleiswijk. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €349.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. kadastrale data. Men kijkt naar kenmerken zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.lansingerland.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bleiswijk?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bleiswijk kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie