WOZ bezwaar Den Ilp

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Den Ilp? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Landsmeer calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Den Ilp 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bekijk je een overzicht met de verschillende woonlasten in Den Ilp op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€439.000
OZB-tarief woningen0,0753%
Gemiddeld betaalde OZB€330
Rioolheffing€227
Afvalstoffenheffing€347
Totale woonlasten€904
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Den Ilp.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Landsmeer. De WOZ-waarde is vastgesteld op €234.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 234.000 x 0,0753% = €176.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Den Ilp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Den Ilp uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Den Ilp. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Analyseer huizenprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€439.00010,9%
2019€396.00012,5%
2018€352.00011,7%
2017€315.0009,8%
2016€287.0004,4%
2015€275.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Landsmeer.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-den-ilp-1127

Woningtaxatie in Den Ilp

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Den Ilp kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Den Ilp is ongeveer €250. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Den Ilp die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht en Stitswerd.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Den Ilp. In die rapportage bekijk je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0753% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Den Ilp. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €330.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: waar staat de woning, woonoppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.landsmeer.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Den Ilp?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Den Ilp kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie