WOZ bezwaar Mildam

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Mildam? Hier praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Heerenveen beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Mildam 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Mildam (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal bekijk je ook informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1328%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€831
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Mildam.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Heerenveen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €278.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €278.000 x 0,1328% = €369.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Mildam? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Mildam ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Mildam. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.0005,0%
2018€200.0006,4%
2017€188.0002,7%
2016€183.0003,4%
2015€177.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Heerenveen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-mildam-8454

Woningtaxatie in Mildam

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Mildam komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Mildam is ongeveer €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Mildam die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oranjewoud, Nieuweschoot, Oudeschoot, Terband en Oude Willem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, oppervlakte, grootte, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Mildam. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1328% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mildam. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €302.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. een speciaal model. Ze onderzoeken onderdelen als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.heerenveen.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Mildam?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Mildam zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie