WOZ bezwaar Hansweert

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Hansweert? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Reimerswaal begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hansweert 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder bekijk je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Hansweert van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€357
Totale woonlasten€820
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hansweert.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Reimerswaal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €240.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €240.000 x 0,1029% = €247.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Hansweert? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hansweert aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Hansweert. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit stuk dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktwaarde

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0003,9%
2019€204.0004,6%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,7%
2016€185.0000,5%
2015€184.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Reimerswaal.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hansweert-4417

Woningtaxatie in Hansweert

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Hansweert kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hansweert ligt rond de €220. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Hansweert die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Kruiningen, Oostdijk, Waarde, Krabbendijke en Rilland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, type woning, grootte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hansweert. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hansweert. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.reimerswaal.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van prijzen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Hansweert?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hansweert maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie