WOZ bezwaar Strijen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Strijen? Op deze pagina lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hoeksche Waard maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Strijen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder check je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Strijen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Strijen.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hoeksche Waard. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €231.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €231.000 x 0,0942% = €218.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Strijen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Strijen aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Strijen. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer marktwaarde

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-strijen-3291

Woningtaxatie in Strijen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Strijen zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Strijen ligt zo rond de €275. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Strijen die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Numansdorp, Heinenoord en Westmaas.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken als: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Strijen. In deze documenten vind je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Strijen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €251.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van een speciaal model. Men kijkt naar onderdelen als: de ligging van het huis, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Strijen?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Strijen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie