WOZ bezwaar s-Heer Arendskerke

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in s-Heer Arendskerke? Hier lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Goes komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde s-Heer Arendskerke 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder vind je een overview van de actuele woonlasten in s-Heer Arendskerke waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1418%
Gemiddeld betaalde OZB€324
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€234
Totale woonlasten€730
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in s-Heer Arendskerke.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Goes. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €258.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €258.000 x 0,1418% = €366.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Arendskerke? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in s-Heer Arendskerke nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket s-Heer Arendskerke. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,0%
2016€199.0001,0%
2015€197.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Goes.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-s-heer-arendskerke-4458

Woningtaxatie in s-Heer Arendskerke

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ s-Heer Arendskerke komt nog beter over met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in s-Heer Arendskerke is ongeveer €235. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in s-Heer Arendskerke die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek en Heinkenszand.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: ligging, grootte, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in s-Heer Arendskerke. In dit document tref je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1418% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Heer Arendskerke. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €324.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald d.m.v. data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.goes.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Arendskerke?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Heer Arendskerke kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie