WOZ bezwaar Griendtsveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Griendtsveen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Horst aan de Maas beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Griendtsveen 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht bekijk je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Griendtsveen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ heffingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1483%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€217
Afvalstoffenheffing€205
Totale woonlasten€813
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Griendtsveen.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Horst aan de Maas. De WOZ-waarde ligt op €257.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €257.000 x 0,1483% = €381.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Griendtsveen? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Griendtsveen aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Griendtsveen. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Daar kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0005,2%
2019€251.0003,7%
2018€242.0003,0%
2017€235.0001,7%
2016€231.0000,0%
2015€231.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Horst aan de Maas.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-griendtsveen-5766

Woningtaxatie in Griendtsveen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Griendtsveen kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Griendtsveen ligt om en nabij de €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Griendtsveen die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in De Rips, Milheeze, Bakel, Helenaveen en Neerkant.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken als: oppervlakte, ligging, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Griendtsveen. Op dit aanslagbiljet bekijk je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1483% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Griendtsveen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €391.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.horstaandemaas.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Griendtsveen?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Griendtsveen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie