WOZ bezwaar Neerkant

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Neerkant? Hier geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Deurne beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Neerkant 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Neerkant (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€305.000
OZB-tarief woningen0,1341%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€192
Totale woonlasten€889
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Neerkant.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Deurne. De WOZ-waarde bedraagt op €252.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €252.000 x 0,1341% = €338.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Neerkant? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Neerkant ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Neerkant. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Weeg af of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€305.0009,3%
2019€279.00010,3%
2018€253.0002,8%
2017€246.0002,5%
2016€240.000-0,8%
2015€242.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Deurne.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-neerkant-5758

Woningtaxatie in Neerkant

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Neerkant kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Neerkant ligt zo rond de €270. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Neerkant die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Liessel, Vlierden, Beek en Donk, Mariahout en Lieshout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: type woning, oppervlakte, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Neerkant. In die rapportage tref je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1341% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Neerkant. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €408.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.deurne.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Neerkant?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Neerkant zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie