WOZ bezwaar Noordscheschut

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Noordscheschut? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hoogeveen begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Noordscheschut 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder check je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Noordscheschut van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Gemiddelde WOZ-waarde€188.000
OZB-tarief woningen0,1641%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€742
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordscheschut.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Hoogeveen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €241.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €241.000 x 0,1641% = €395.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Noordscheschut? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Noordscheschut ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Noordscheschut. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€188.0005,6%
2019€178.0006,0%
2018€168.0003,1%
2017€163.0000,6%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hoogeveen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-noordscheschut-7914

Woningtaxatie in Noordscheschut

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Noordscheschut kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Noordscheschut is ongeveer €225. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Noordscheschut die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen en Klazienaveen-Noord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: oppervlakte, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Noordscheschut. In die rapportage staan de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1641% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordscheschut. Een gemiddelde woning betaalt €308.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar factoren zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.hoogeveen.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordscheschut?
Het bezwaar maken moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordscheschut maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie