WOZ bezwaar Klazienaveen-Noord

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Klazienaveen-Noord? Op deze pagina lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Emmen raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Klazienaveen-Noord 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de verschillende woonlasten in Klazienaveen-Noord waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€174.000
OZB-tarief woningen0,1854%
Gemiddeld betaalde OZB€322
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€302
Totale woonlasten€796
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Klazienaveen-Noord.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Emmen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €236.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €236.000 x 0,1854% = €438.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Klazienaveen-Noord? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Klazienaveen-Noord uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Klazienaveen-Noord. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit rapport is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek marktprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€174.0006,7%
2019€163.0008,7%
2018€150.0002,0%
2017€147.000-1,3%
2016€149.0000,0%
2015€149.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Emmen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-klazienaveen-noord-7889

Woningtaxatie in Klazienaveen-Noord

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Klazienaveen-Noord kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Klazienaveen-Noord is ongeveer €225. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Klazienaveen-Noord die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Erica, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum en 2e Valthermond.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: bouwjaar, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Klazienaveen-Noord. In deze documenten lees je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1854% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Klazienaveen-Noord. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €322.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald met behulp van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken kenmerken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.emmen.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Klazienaveen-Noord?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de getoonde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Klazienaveen-Noord heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie