WOZ bezwaar Nieuweroord

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuweroord? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hoogeveen maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nieuweroord 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel geven we verschillende gegevens van de recente woonlasten in Nieuweroord (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Gemiddelde WOZ-waarde€188.000
OZB-tarief woningen0,1641%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€742
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuweroord.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hoogeveen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €240.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €240.000 x 0,1641% = €394.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuweroord? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nieuweroord ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nieuweroord. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€188.0005,6%
2019€178.0006,0%
2018€168.0003,1%
2017€163.0000,6%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hoogeveen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuweroord-7911

Woningtaxatie in Nieuweroord

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Nieuweroord kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nieuweroord ligt zo rond de €235. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Nieuweroord die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord en Erica.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: ligging, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nieuweroord. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1641% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuweroord. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €308.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze zaken als: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.hoogeveen.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuweroord?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuweroord maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie