WOZ bezwaar Alteveer

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Alteveer? Op deze website kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Hoogeveen begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Alteveer 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel tref je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Alteveer (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Gemiddelde WOZ-waarde€188.000
OZB-tarief woningen0,1641%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€742
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Alteveer.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hoogeveen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €242.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €242.000 x 0,1641% = €397.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Alteveer? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Alteveer uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Alteveer. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€188.0005,6%
2019€178.0006,0%
2018€168.0003,1%
2017€163.0000,6%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hoogeveen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-alteveer-7915

Woningtaxatie in Alteveer

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Alteveer kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Alteveer is ongeveer €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Alteveer die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Noordscheschut, Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer en Klazienaveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Alteveer. In deze gemeentelijke beschikking staan de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1641% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Alteveer. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €308.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand aan de hand van openbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.hoogeveen.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Alteveer?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Alteveer zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie