WOZ bezwaar Persingen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Persingen? Op deze pagina lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Berg en Dal komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Persingen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van de actuele woonlasten in Persingen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Persingen.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Berg en Dal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €243.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €243.000 x 0,0916% = €223.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Persingen? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Persingen ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Persingen. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Hier kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Berg en Dal.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-persingen-6575

Woningtaxatie in Persingen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Persingen komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Persingen komt gemiddeld uit rond de €215. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Persingen die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ubbergen, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting, Groesbeek en Weurt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, ligging, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Persingen. In deze gemeentelijke beschikking staan een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Persingen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €234.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je bij de gemeente (www.bergendal.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Persingen?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Persingen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie