WOZ bezwaar Balkbrug

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Balkbrug? Op deze website praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hardenberg raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Balkbrug 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel vind je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Balkbrug waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast vind je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Balkbrug.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hardenberg. De WOZ-waarde ligt op €233.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €233.000 x 0,1196% = €279.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Balkbrug? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Balkbrug precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Balkbrug. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hardenberg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-balkbrug-7707

Woningtaxatie in Balkbrug

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Balkbrug kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Balkbrug ligt om en nabij de €270. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Balkbrug die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Drogteropslagen, Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld en Kloosterhaar.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken zoals: bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, grootte, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Balkbrug. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Balkbrug. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €271.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. openbare data. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Balkbrug?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Balkbrug heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie