WOZ bezwaar Hapert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hapert? Hier vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Bladel begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hapert 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel check je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Hapert waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,0891%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€688
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hapert.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Bladel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €230.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €230.000 x 0,0891% = €205.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hapert? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hapert werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hapert. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0006,9%
2019€290.0003,9%
2018€279.0003,3%
2017€270.0001,9%
2016€265.000-0,4%
2015€266.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Bladel.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-hapert-5527

Woningtaxatie in Hapert

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Hapert komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hapert bedraagt circa €240. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Hapert die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Duizel, Steensel, Wintelre, Vessem en Knegsel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: ligging, type woning, bouwjaar, grootte, oppervlakte, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Hapert. In deze documenten bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0891% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hapert. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €276.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald met behulp van een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.bladel.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hapert?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hapert maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie