WOZ bezwaar Gameren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Gameren? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zaltbommel komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Gameren 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht tref je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Gameren op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens is er meer info te vinden over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gameren.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €287.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €287.000 x 0,1109% = €318.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Gameren? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Gameren werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Gameren. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Zaltbommel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-gameren-5311

Woningtaxatie in Gameren

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Gameren zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Gameren ligt om en nabij de €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Gameren die je kunnen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Aalst, Poederoijen, Brakel, Zuilichem en Liempde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen zoals: grootte, type woning, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Gameren. In die rapportage vind je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gameren. Een gemiddelde woning betaalt €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.zaltbommel.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gameren?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Gameren heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie