WOZ bezwaar Liessel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Liessel? Op dit portaal lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Deurne begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Liessel 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel bieden we een kostenraming van de recente woonlasten in Liessel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Gemiddelde WOZ-waarde€305.000
OZB-tarief woningen0,1341%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€192
Totale woonlasten€889
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Liessel.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Deurne. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €251.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 251.000 x 0,1341% = €337.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Liessel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Liessel nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Liessel. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€305.0009,3%
2019€279.00010,3%
2018€253.0002,8%
2017€246.0002,5%
2016€240.000-0,8%
2015€242.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Deurne.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-liessel-5757

Woningtaxatie in Liessel

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Liessel kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Liessel ligt om en nabij de €220. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Liessel die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vlierden, Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Liessel. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1341% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Liessel. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €408.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar thema’s als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.deurne.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Liessel?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Liessel zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie