WOZ bezwaar Appeltern

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Appeltern? Op dit portaal praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente West Maas en Waal komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Appeltern 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je een overview van de huidige woonlasten in Appeltern waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€269.000
OZB-tarief woningen0,1111%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€850
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Appeltern.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente West Maas en Waal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €269.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €269.000 x 0,1111% = €299.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Appeltern? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Appeltern uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Appeltern. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€269.0008,9%
2019€247.0003,3%
2018€239.000-1,2%
2017€242.0001,7%
2016€238.0000,8%
2015€236.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente West Maas en Waal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-appeltern-6629

Woningtaxatie in Appeltern

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Appeltern kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Appeltern komt gemiddeld uit rond de €190. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Appeltern die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Altforst, Maasbommel, Alphen, Heerewaarden en Dreumel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: grootte, type woning, oppervlakte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Appeltern. In die rapportage vind je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1111% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Appeltern. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €298.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld op basis van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.westmaasenwaal.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Appeltern?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Appeltern zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie