WOZ bezwaar s Gravenmoer

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in s Gravenmoer? Hier vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Dongen raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde s Gravenmoer 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder geven we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in s Gravenmoer waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1412%
Gemiddeld betaalde OZB€370
Rioolheffing€139
Afvalstoffenheffing€308
Totale woonlasten€818
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in s Gravenmoer.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Dongen. De WOZ-waarde ligt op €252.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €252.000 x 0,1412% = €356.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in s Gravenmoer? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in s Gravenmoer precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket s Gravenmoer. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0007,3%
2019€245.0005,2%
2018€233.0003,6%
2017€225.0002,3%
2016€220.000-0,9%
2015€222.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Dongen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-s-gravenmoer-5109

Woningtaxatie in s Gravenmoer

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ s Gravenmoer kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in s Gravenmoer ligt rond de €195. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in s Gravenmoer die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers en Haghorst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: onderhoudsniveau, grootte, ligging, bouwjaar, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in s Gravenmoer. In deze aanslag tref je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1412% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s Gravenmoer. Een gemiddelde woning betaalt €370.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. een speciaal model. De gemeente verwerkt aspecten zoals: ligging, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.dongen.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in s Gravenmoer?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in s Gravenmoer zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie