WOZ bezwaar Wellerlooi

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Wellerlooi? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Bergen Limburg maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Wellerlooi 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel geven we een overzicht met de recente woonlasten in Wellerlooi (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens lees je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1145%
Gemiddeld betaalde OZB€269
Rioolheffing€236
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€751
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wellerlooi.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Bergen Limburg. De WOZ-waarde bedraagt op €285.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €285.000 x 0,1145% = €326.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Wellerlooi? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Wellerlooi werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wellerlooi. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,8%
2019€218.0004,3%
2018€209.0001,5%
2017€206.0000,5%
2016€205.0001,0%
2015€203.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Bergen Limburg.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-wellerlooi-5856

Woningtaxatie in Wellerlooi

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Wellerlooi komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Wellerlooi is ongeveer €235. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Wellerlooi die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Well, Well, Bergen, Siebengewald en Afferden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: type woning, grootte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Wellerlooi. In deze documenten check je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1145% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wellerlooi. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €269.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van openbare data. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.bergen.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je ook prijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wellerlooi?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Wellerlooi maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie