WOZ bezwaar Notter

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Notter? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Wierden raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Notter 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je een kostenraming van de huidige woonlasten in Notter (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1215%
Gemiddeld betaalde OZB€331
Rioolheffing€275
Afvalstoffenheffing€174
Totale woonlasten€781
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Notter.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Wierden. De WOZ-waarde is vastgesteld op €273.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €273.000 x 0,1215% = €332.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Notter? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Notter aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Notter. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Ga na of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0005,0%
2019€260.0005,3%
2018€247.0003,3%
2017€239.0001,7%
2016€235.0001,7%
2015€231.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Wierden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-notter-7642

Woningtaxatie in Notter

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Notter kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Notter bedraagt circa €185. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Notter die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Nutter, Oud Ootmarsum, Agelo, Lattrop-Breklenkamp en Tilligte.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Notter. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1215% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Notter. Een gemiddelde woning betaalt €331.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.wierden.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Notter?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Notter zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie