WOZ bezwaar Nuland

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Nuland? Op deze website bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente s-Hertogenbosch raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Nuland 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel geven we een samenvatting van de huidige woonlasten in Nuland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gemiddelde WOZ-waarde€296.000
OZB-tarief woningen0,0816%
Gemiddeld betaalde OZB€241
Rioolheffing€133
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€619
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nuland.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente s-Hertogenbosch. De WOZ-waarde is vastgesteld op €255.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €255.000 x 0,0816% = €208.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nuland? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nuland uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nuland. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Check of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€296.0006,5%
2019€278.0008,6%
2018€256.0007,1%
2017€239.0004,4%
2016€229.0004,1%
2015€220.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente s-Hertogenbosch.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nuland-5391

Woningtaxatie in Nuland

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Nuland kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nuland is ongeveer €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nuland die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nistelrode, Geffen, Haren, Heesch en Vinkel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: ligging, oppervlakte, grootte, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nuland. Op dit aanslagbiljet staan de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0816% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nuland. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €241.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.s-hertogenbosch.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nuland?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nuland maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie