WOZ bezwaar Nigtevecht

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nigtevecht? Hier praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Stichtse Vecht calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Nigtevecht 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bieden we een indicatie van de huidige woonlasten in Nigtevecht (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website bekijk je ook informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1035%
Gemiddeld betaalde OZB€361
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€876
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nigtevecht.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Stichtse Vecht. De WOZ-waarde is vastgesteld op €253.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 253.000 x 0,1035% = €262.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nigtevecht? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nigtevecht nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nigtevecht. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0007,0%
2019€327.0009,4%
2018€299.00010,7%
2017€270.0001,1%
2016€267.0002,3%
2015€261.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Stichtse Vecht.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nigtevecht-1393

Woningtaxatie in Nigtevecht

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Nigtevecht kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nigtevecht ligt rond de €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Nigtevecht die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Abcoude, Ankeveen, s-Graveland, Kortenhoef en Loosdrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: bouwjaar, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nigtevecht. In deze gemeentelijke beschikking check je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1035% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nigtevecht. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €361.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand op basis van openbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.stichtsevecht.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nigtevecht?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nigtevecht kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie