WOZ bezwaar Lage Vuursche

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Lage Vuursche? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Baarn raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Lage Vuursche 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht verschaffen we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Lage Vuursche van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Gemiddelde WOZ-waarde€357.000
OZB-tarief woningen0,1059%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€250
Totale woonlasten€862
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Lage Vuursche.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Baarn. De WOZ-waarde bedraagt op €279.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €279.000 x 0,1059% = €295.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Lage Vuursche? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Lage Vuursche werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Lage Vuursche. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€357.0008,2%
2019€330.0007,5%
2018€307.0005,9%
2017€290.0003,2%
2016€281.0000,4%
2015€280.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Baarn.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-lage-vuursche-3749

Woningtaxatie in Lage Vuursche

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Lage Vuursche kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Lage Vuursche ligt rond de €255. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Lage Vuursche die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Bosch en Duin en Den Dolder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: bijgebouwen, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Lage Vuursche. In deze documenten bekijk je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1059% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lage Vuursche. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand met behulp van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.baarn.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Lage Vuursche?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Lage Vuursche heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie