WOZ bezwaar Ulvenhout

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Ulvenhout? Hier bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Breda komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Ulvenhout 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder tref je duidelijke info over de recente woonlasten in Ulvenhout (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0778%
Gemiddeld betaalde OZB€229
Rioolheffing€221
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€764
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ulvenhout.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Breda. De WOZ-waarde ligt op €288.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €288.000 x 0,0778% = €224.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ulvenhout? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Ulvenhout precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Ulvenhout. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0009,3%
2019€270.0008,0%
2018€250.0006,4%
2017€235.0004,4%
2016€225.0000,0%
2015€225.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Breda.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ulvenhout-4851

Woningtaxatie in Ulvenhout

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Ulvenhout kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Ulvenhout ligt rond de €220. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Ulvenhout die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Teteringen, Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek en Willemstad.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, grootte, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Ulvenhout. In dit document tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0778% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ulvenhout. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €229.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van beschikbare data. Men kijkt naar onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je bij de gemeente (www.breda.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ulvenhout?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ulvenhout maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie