WOZ bezwaar Loon op Zand

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Loon op Zand? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Loon op Zand beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Loon op Zand 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Loon op Zand op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1334%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€342
Totale woonlasten€950
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Loon op Zand.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Loon op Zand. De WOZ-waarde bedraagt op €238.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 238.000 x 0,1334% = €317.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Loon op Zand? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Loon op Zand ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Loon op Zand. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0005,5%
2019€256.0003,6%
2018€247.0001,2%
2017€244.0002,5%
2016€238.0001,3%
2015€235.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Loon op Zand.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-loon-op-zand-5175

Woningtaxatie in Loon op Zand

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Loon op Zand zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Loon op Zand ligt rond de €250. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Loon op Zand die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: type woning, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Loon op Zand. In deze documenten staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1334% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loon op Zand. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €360.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken aspecten als: waar staat de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.loonopzand.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Loon op Zand?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Loon op Zand kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Kaatsheuvel
 • WOZ bezwaar De Moer
 • Plaats een reactie