WOZ bezwaar Eygelshoven

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Eygelshoven? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Kerkrade komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Eygelshoven 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel check je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Eygelshoven (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6469
Netnummer045 (+3145)
Gemiddelde WOZ-waarde€153.000
OZB-tarief woningen0,2059%
Gemiddeld betaalde OZB€314
Rioolheffing€227
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€829
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eygelshoven.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Kerkrade. De WOZ-waarde is vastgesteld op €237.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,2059% = €488.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Eygelshoven? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Eygelshoven ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Eygelshoven. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€153.0007,0%
2019€143.0005,9%
2018€135.0004,7%
2017€129.0004,9%
2016€123.000-0,8%
2015€124.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kerkrade.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-eygelshoven-6469

Woningtaxatie in Eygelshoven

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Eygelshoven kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Eygelshoven bedraagt circa €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Eygelshoven die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bingelrade, Jabeek, Schinveld, Merkelbeek en Doenrade.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: ligging, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, oppervlakte, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Eygelshoven. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,2059% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eygelshoven. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €314.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt aspecten zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.kerkrade.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Eygelshoven?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Eygelshoven heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie