WOZ bezwaar Egmond aan den Hoef

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Egmond aan den Hoef? Hieronder praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Bergen Noord-Holland raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Egmond aan den Hoef 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel verstrekken we een kostenraming van de recente woonlasten in Egmond aan den Hoef (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€440.000
OZB-tarief woningen0,0899%
Gemiddeld betaalde OZB€395
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€350
Totale woonlasten€1010
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Egmond aan den Hoef.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Bergen Noord-Holland. De WOZ-waarde bedraagt op €273.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 273.000 x 0,0899% = €245.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Egmond aan den Hoef? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Egmond aan den Hoef precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Egmond aan den Hoef. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Check of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€440.0009,2%
2019€403.0007,8%
2018€374.0005,4%
2017€355.0002,3%
2016€347.0000,3%
2015€346.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Bergen Noord-Holland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-egmond-aan-den-hoef-1934

Woningtaxatie in Egmond aan den Hoef

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Egmond aan den Hoef kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Egmond aan den Hoef ligt om en nabij de €250. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Zoek taxateurs in de buurt
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Egmond aan den Hoef die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen, Groet en Schoorl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: oppervlakte, ligging, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Egmond aan den Hoef. In dit document check je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0899% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Egmond aan den Hoef. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €395.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: ligging, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.bergen-nh.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: type object, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Egmond aan den Hoef?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Egmond aan den Hoef heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie