WOZ bezwaar Groet

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Groet? Op dit portaal praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Bergen Noord-Holland maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Groet 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verschaffen we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Groet op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€440.000
OZB-tarief woningen0,0899%
Gemiddeld betaalde OZB€395
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€350
Totale woonlasten€1010
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Groet.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Bergen Noord-Holland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €269.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €269.000 x 0,0899% = €242.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Groet? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Groet ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Groet. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktwaarde

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€440.0009,2%
2019€403.0007,8%
2018€374.0005,4%
2017€355.0002,3%
2016€347.0000,3%
2015€346.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Bergen Noord-Holland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-groet-1873

Woningtaxatie in Groet

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Groet kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Groet ligt rond de €265. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Groet die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen en Zuidschermer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Groet. In die rapportage vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0899% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Groet. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €395.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.bergen-nh.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Groet?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Groet maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie