WOZ bezwaar Aalsmeer

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Aalsmeer? Op dit portaal geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Aalsmeer calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Aalsmeer 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht bieden we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Aalsmeer op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook meer info vinden over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€371.000
OZB-tarief woningen0,1119%
Gemiddeld betaalde OZB€415
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€880
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Aalsmeer.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Aalsmeer. De WOZ-waarde ligt op €249.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €249.000 x 0,1119% = €279.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Aalsmeer? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Aalsmeer ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Aalsmeer. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€371.0007,5%
2019€345.00013,1%
2018€305.0003,4%
2017€295.0009,7%
2016€269.000-2,5%
2015€276.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Aalsmeer.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-aalsmeer-1430

Woningtaxatie in Aalsmeer

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Aalsmeer kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Aalsmeer is ongeveer €255. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Aalsmeer die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Uithoorn, Gooise Meren, Weesp, Almere en Huizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s zoals: oppervlakte, ligging, type woning, bouwjaar, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Aalsmeer. In die rapportage staan de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Aalsmeer. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €415.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van kadastrale data. De gemeente verwerkt aspecten zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.aalsmeer.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopcijfers van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Aalsmeer?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Aalsmeer zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Kudelstaart
 • Plaats een reactie