WOZ bezwaar Zuidoostbeemster

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zuidoostbeemster? Op deze pagina lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Beemster raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zuidoostbeemster 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel geven we een overzicht met de recente woonlasten in Zuidoostbeemster (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€398.000
OZB-tarief woningen0,116%
Gemiddeld betaalde OZB€461
Rioolheffing€223
Afvalstoffenheffing€327
Totale woonlasten€1012
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zuidoostbeemster.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Beemster. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €273.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €273.000 x 0,116% = €317.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Zuidoostbeemster? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Zuidoostbeemster nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Zuidoostbeemster. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€398.0009,6%
2019€363.00012,0%
2018€324.0006,6%
2017€304.0002,7%
2016€296.0000,7%
2015€294.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Beemster.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-zuidoostbeemster-1461

Woningtaxatie in Zuidoostbeemster

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zuidoostbeemster komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Zuidoostbeemster ligt om en nabij de €190. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Zuidoostbeemster die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Wijdewormer, Watergang, Ilpendam, Purmerland en Oude Meer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: oppervlakte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Zuidoostbeemster. In deze aanslag lees je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,116% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zuidoostbeemster. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €461.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.beemster.net). In dit document vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen. In dit taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zuidoostbeemster?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zuidoostbeemster kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie