WOZ bezwaar Ubbergen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ubbergen? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Berg en Dal begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Ubbergen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de recente woonlasten in Ubbergen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform vind je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ubbergen.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Berg en Dal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €242.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €242.000 x 0,0916% = €222.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Ubbergen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Ubbergen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Ubbergen. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Berg en Dal.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-ubbergen-6574

Woningtaxatie in Ubbergen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Ubbergen komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Ubbergen ligt zo rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Ubbergen die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting, Groesbeek, Weurt en Eygelshoven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: type woning, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Ubbergen. In deze aanslag vind je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ubbergen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €234.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld met behulp van objectieve criteria. De gemeente verwerkt onderwerpen als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.bergendal.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ubbergen?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ubbergen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie