WOZ bezwaar Raamsdonk

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Raamsdonk? Hier kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Geertruidenberg calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Raamsdonk 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst verstrekken we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Raamsdonk (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ-krediet.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€240.000
OZB-tarief woningen0,1163%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€764
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Raamsdonk.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Geertruidenberg. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €263.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €263.000 x 0,1163% = €306.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Raamsdonk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Raamsdonk uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Raamsdonk. Meestal is een DigiD account vereist. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€240.0006,7%
2019€225.0005,1%
2018€214.0003,9%
2017€206.0002,5%
2016€201.0001,5%
2015€198.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Geertruidenberg.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-raamsdonk-5165

Woningtaxatie in Raamsdonk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Raamsdonk kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Raamsdonk ligt rond de €265. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Raamsdonk die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Sprang-Capelle, Elshout, Drunen, Riel en Gilze.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootte, onderhoudsniveau, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Raamsdonk. In deze documenten check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1163% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Raamsdonk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €279.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van objectieve criteria. Men kijkt naar onderdelen zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.geertruidenberg.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopcijfers van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Raamsdonk?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Raamsdonk heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie