WOZ bezwaar Klarenbeek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Klarenbeek? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Apeldoorn beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Klarenbeek 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder vind je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Klarenbeek (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal bekijk je ook informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1317%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€141
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€778
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Klarenbeek.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Apeldoorn. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €291.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €291.000 x 0,1317% = €383.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Klarenbeek? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Klarenbeek werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Klarenbeek. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0008,2%
2019€243.0008,5%
2018€224.0006,7%
2017€210.0002,9%
2016€204.0000,5%
2015€203.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Apeldoorn.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-klarenbeek-7381

Woningtaxatie in Klarenbeek

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Klarenbeek kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Klarenbeek ligt zo rond de €185. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Klarenbeek die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Loenen, Lieren, Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Klarenbeek. In die rapportage lees je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1317% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Klarenbeek. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €346.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken zaken als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.apeldoorn.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Klarenbeek?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Klarenbeek kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie