WOZ bezwaar Beekbergen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Beekbergen? Hieronder geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Apeldoorn beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Beekbergen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Beekbergen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1317%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€141
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€778
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beekbergen.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Apeldoorn. De WOZ-waarde bedraagt op €288.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €288.000 x 0,1317% = €379.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Beekbergen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Beekbergen uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Beekbergen. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit rapport dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0008,2%
2019€243.0008,5%
2018€224.0006,7%
2017€210.0002,9%
2016€204.0000,5%
2015€203.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Apeldoorn.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-beekbergen-7361

Woningtaxatie in Beekbergen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Beekbergen kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Beekbergen is ongeveer €240. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Beekbergen die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel en Ugchelen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, grootte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Beekbergen. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1317% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beekbergen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €346.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. openbare data. De gemeente verwerkt feiten als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.apeldoorn.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beekbergen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Beekbergen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie